20.4%

AFIN GLISSANDO (MARE . PE ROD)

Prețul inițial a fost: 49 lei.Prețul curent este: 39 lei.

Categorie:

Descriere

Afinul este un arbust originar din America de Nord, din familia Ericaceae. Parintele afinului de cultura este considerat Dr. Frederick Vernon Coville, caruia i s-au atribuit un numar de peste 30 de varietati. Afinul este o specie foarte rezistenta la ger, unele soiuri rezistand pana la – 28 – 29 grade. Afinul se adapteaza bine atat in zonele de campie dar mai ales in zonele de deal si de munte fiind o specie rustica rezistenta la gerurile puternice din timpul iernii si la bolile foliare avand mai putini agenti patogeni decat alte specii mai sensibile. Este un arbust a carui dimensiune variaza in functie de soi intre 1- 4 m.

Afinul se poate planta atat la container cat si direct in sol. Se cultiva pe soluri acide (ph 4.5 – 5.5) foarte bine drenate, reavene, cu un continut ridicat de materie organica. PH-ul substratului sau solului se poate verifica foarte usor cu ajutorul hartiei de PH. Solurile cu PH mai ridicat 6.5 – 6.7 pot fi ameliorate prin cresterea aciditatii si scaderea PH prin diferite modalitati: folosirea turbei acide la plantare, rumegus de conifere, sulf, sulfat de amoniu, uree sau alte ingrasaminte care ajuta la cresterea aciditatii.

Afinul nu suporta seceta, solul trebuie sa fie intotdeauna reavan. Este o specie iubitoare de lumina iar majoritatea soiurilor prefera locurile insorite.

Afinul poate intra pe rod inca din anul plantarii, sau la 1 – 2 ani de la plantare in functie de varsta plantei. Plantarea afinului se face utilizand numai plante cu pamant pe radacini (container, balot, etc). La plantare se poate folosi un substrat nutritiv pe care il gasiti la noi pe site , rumegus, perlit. Se recomanda la plantarea in container primul strat sa fie nisip pentru drenaj de aproximativ 5 cm apoi restul compostului. Afinul se ingroapa la acelasi  nivel  care a fost si in containerul de origine. Se uda preferabil cu apa de ploaie. redus de la 49.0 lei la doar 39.0 lei

Nu puteți copia conținutul acestei pagini

0