fbpx

Vita de vie

FOLOSESTE CODUL ( BULBI-FLORI-VITA ) SI SE APLICA 10% REDUCERE

Dacă întotdeauna ați dorit să vă faceți propriul vin, atunci de ce să nu investiți în vita de vie pret avantajos din selecția noastră?

Toate soiurile din această categorie pot fi cultivate sub protecție – și multe pot fi cultivate în aer liber, chiar și în zonele mai nordice.

Inainte de a achiziona va recomandam sa cititi și un ghid de creșterea acestora, să va ajute sa obțineți cele mai bune recolte și cele mai sănătoase plante.

Exista un mit, ca vita de vie „stresata” – lipsite de apă sau de diferiți nutrienți din sol – produce cel mai bun vin. De ce?

Ce face de fapt vita în aceste circumstanțe care face ca sucul fermentat al fructelor pe care le produc să fie „mai bun”?

Steve Smith MW, dirijor de vin și vita de vie la Smith & Sheth și Pyramid Valley din Noua Zeelandă, răspunde: Să gândim ca o vita de vie. Motivul meu de a exista nu este să fac vin, ci să îmi fac strugurii cât mai copți posibil, ceea ce va atrage păsările să-mi mănânce strugurii, astfel încât să-mi răspândească semințele și specia mea să prospere.

Vita de vie pret redus este un adaos interesant la grădinile de acasă, deoarece adaugă culoare și dimensiune pereților, gardurilor și altor structuri. Creșterea și răspândirea de vita face ca aceste plante să fie destul de viguroase, dar ele literalmente nu pot rezista singure. Cu toate acestea, vita are mai multe caracteristici care le permit să urce drumul spre succes.

Prin definiție generală, o vita de vie este o plantă erbacee sau nelemnoasă cu tulpini subțiri care folosește plante învecinate, roci, copaci, garduri sau alte structuri pentru sprijin fizic. Aceste plante se cațără, se târăsc și se extind, adesea răspândindu-se pe orizontală, precum și montându-se pe verticală. Exemplele obișnuite de plante care îndeplinesc definiția clasică a vitei de vie includ membrii familiei de tărtăcuțe (Cucurbitaceae) și mai multe plante cu flori din familia bindweed (Convolvulaceae), cum ar fi gloria anuală de dimineață (Ipomoea violacea).

În ciuda incapacității lor de a-și susține propria greutate, vita de vie are o rezistență remarcabilă la tracțiune. Rezistența la smulgere și rupere este una dintre caracteristicile caracteristice ale vitei de vie.

Totuși, nu orice tip de vita se încadrează perfect în această definiție. Plantele cățărătoare cunoscute sub numele de liane sunt considerate vita de vie, dar au tulpini lungi și lemnoase. Ei concurează în mod specific cu copacii pentru lumina soarelui, apă și nutrienții din sol. Pentru a reuși, se atașează de copaci prin lăstari aerieni și se cațără în sus și afară, formând o rețea de poduri ca cabluri de la copac la copac în coronamentul pădurii. Cele mai viguroase liane se găsesc în pădurile tropicale. Exemple de specii mai temperate din America de Nord includ strugurii (Vitis spp.), care sunt potriviți pentru zonele de rezistență a plantelor 2 până la 10 de la Departamentul de Agricultură al SUA, în funcție de specie, și târâtoarea Virginia (Parthenocissus quinquefolia), o plantă perenă nativă cultivată și ca plantă ornamentală în zonele USDA 3 până la 10.

Nu puteți copia conținutul acestei pagini

0