Crini

Bulbi de crini de cea mai buna calitate

  1. Găsiți o locație în care solul se scurge bine. Dacă mai există încă bălți de apă la 5-6 ore după o ploaie puternică, căutați un alt loc. Sau modificați solul cu adăugarea de material organic pentru a ridica nivelul de 2-3 centimetri pentru a îmbunătăți drenajul. Mușchi de turbă, compost, scoarță măcinată sau gunoi de grajd descompus, toate funcționează bine și sunt disponibile pe scară largă.
  2. Plantați-vă Crinul în plin soare și în zone protejate de vânturile mari.
  3. Săpați găurile și așezați bulbi  la o distanță de aproximativ 8-18 “(în funcție de soiul dvs.) și cu vârfurile lor de 4-6” sub suprafața solului. Plasați bulbul astfel încât capătul ușor orientat să fie orientat în sus.
  4. După plantare, apă bine, înmuiere ușoară de sol și așezându-l în jurul bulbilor. Majoritatea bulbilor vor începe să crească rădăcini în doar o săptămână sau două, dar de obicei nu veți vedea activitate deasupra solului decat dupa 2-3 luni .
  5. Când Crinii dvs. sunt în floare, nu ezitați să tăiați tulpini de flori pentru buchete. Acest lucru nu va dăuna plantelor, cu condiția să li se administreze puțin îngrășământ mai târziu în sezon, pentru a ajuta la asigurarea forței pentru anotimpurile viitoare.
  6. După ce înflorirea s-a terminat pentru sezon, lăsați frunzișul în loc; nu-l tăia. Frunzele vor aduna lumina soarelui, vor crea hrană prin fotosinteză și vor consolida becul pentru viitor. Apa după cum este necesar în perioadele de creștere activă; aproximativ 1 “umiditate pe săptămână este o estimare bună.
  7. Mai târziu în sezon, când frunzișul devine galben și moare înapoi, acest lucru indică faptul că planta alunecă în stare de dormit. Folosirea multora este îndepărtată în acest moment și scade udarea.

Nu puteți copia conținutul acestei pagini

0