fbpx

Pomi fructiferi

Fructele sunt o parte esențială a dietei umane, de aceea nu trebuie sa uitam de pomi fructiferi ce au evoluat si ei de-a lungul miliardelor de ani, alături de orice altă specie, frumos legați de ecosistem.

Deci, ce fac tipurile de pomi fructiferi și câte tipuri există exact?

Există multe tipuri sau specii de pomi fructiferi pret avantajos din care să alegeți, dar nu toți sunt potriviti pentru un climat rece sau pentru un sezon scurt de vegetație. Atunci când ii alegeți pentru o nouă livadă, luați în considerare rezistența la iarnă, rezistența la boli și data de coacere a fructului. Savoarea, adecvarea pentru copt, cidrul sau conservele pot fi, de asemenea, factori decisivi atunci cand ii selectati.

Acesti pomi înfloresc în momente diferite. Prunele încep mai întâi în martie, apoi perele în aprilie și în final merele care trec prin mai și unele în iunie. Pe măsură ce prunele și perele înfloresc atât de devreme, cele mai bune rezultate sunt obținute de pomii cu soiuri mai dure, autofertile, plantate într-un loc adăpostit. Polenizarea tuturor fructelor poate fi îmbunătățită prin încurajarea insectelor sălbatice polenizatoare, ținând stupii de albine lângă copacii tăi și menținând sau plantând garduri vii bune pentru a reduce viteza vântului. Amintiți-vă, totuși, că prea puțină mișcare a aerului va încuraja umiditatea și, prin urmare, infecția pomilor dvs.

POMI FRUCTIFERI PRET AVANTAJOS PENTRU SPAȚII MICI

Stoarcerea pomilor fructiferi într-o grădină mică nu este atât de imposibil pe cât pare. Antrenează fructele împotriva gardurilor și nu vei încadra doar într-un singur pom, ci poți alege mai multe din gama delicioasă din centrul nostru de grădinărit Kington. Iată câteva idei grozave pentru a încadra pomi fructiferi pret avantajos în cele mai mici grădini:

Soiuri compacte: În fiecare an, cultivatorii evocă cele mai recente descoperiri despre pomi fructiferi. Un avantaj pentru cei care au mai puțin spațiu este alegerea mai largă de fructe pentru a se potrivi acestei nevoi. Merele, tipurile „Red Windsor”, Balerina sunt compacte în mod natural. Cireș, „Celeste”, iarăși natural compact. Trucul este să folosești portaltoi pitici și un soi mai puțin viguros.

Minarete: tulpini verticale verticale încărcate cu fructe pe pinteni scurti. Excelent pentru cultivarea în containere sau pentru accente destul de verticale în grădina ta.

Cordoane: De asemenea, cu o singură tulpină, dar antrenate la 45º pentru a încuraja mai multe fructe. La distanță de 75 cm, veți potrivi patru soiuri în doar 3 m. Pomi fructiferi utilizați pentru: mere, pere, coacăze roșii, agrișe.

Spaliere: tulpini verticale cu treimi de ramuri orizontale trasate la intervale de 30 cm de-a lungul firelor. O modalitate frumoasă de a acoperi pereții și gardurile. Pomi utilizați pentru: mere și pere.

Evantai: ramurile sunt întinse din două brațe la bază într-un evantai uniform peste perete. Pomi fructiferi utilizați pentru: prune, cireșe, piersici, nectarine, caise și smochine.

Trepte: ca niște cordoane, dar îndoite în unghi drept și antrenate orizontal pe un fir la 45 cm deasupra solului. Ele fac margini minunate. Pomi utilizați pentru: mere și pere.

Vă rugăm să întrebați personalul nostru pentru mai multe informații și sfaturi despre cultivarea pomilor fructiferi în spații mici.

Nu puteți copia conținutul acestei pagini

0