Smochin

Smochin – pom exotic cu fructe zemoase

Cei ce aleg un smochin pentru gradina, aceasta este una dintre cele mai bune decizii. Pomul exotic cu fructe zemoase, carnoase si dulci devine faimos datorita felului in care creste, foarte estetic, dar in mod special, pentru roadele extrem de bune pentru diferite preparate. Acest smochin este din ce in ce mai cautat pe teritoriul romanesc, oamenii cumparand din market cantitati destul de mari de smochin, astfel ca, cererea pe piata creste.

Fructe de smochin proaspete

Daca oamenii cumpara din magazine comerciale, tu il poti avea chiar in gradina, pentru ca un pom de smochin se dezvolta rapid in curte. Nu are nevoie de un proces dificil de plantatie sau ingrijire, se bucura din plin de caldura si solul sau trebuie udata de maxim 3 ori pe timpul verii. Insa, daca vrei fructe proaspete de sezon, fereste-l de frigul iernii. Un smochin poate fi protejat simplu de inghet, prin acoperire.

Ce prefera oamenii pe langa smochin?

Rodie copac – este si el cautat de multi oameni ce doresc un fruct exotic, aromat si extrem de popular. Rodia se afirma in multe preparate culinare, devenind populara pentru forma, culoare, gust si prospetime. Boabele de rodie sunt folosite si in bucatarie, si in ceaiuri pentru efecte terapeutice. Insa, in cazul unei gradini, un rodie copac este reprezentantul nobilimii.

Rodia- eleganta si rafinament

Daca este apreciata pentru gustul si efectul culinar, rodia se afirma si in design exterior. Da, oricine poate planta un astfel de copac: prin seminte sau prin butasire. Nu supota frigul, iar vara necesita udata de maxim 2 ori pe saptamana. Se curata de crengi uscate primavara, pentru a oferi o forma placuta coroanei. Spre deosebire de alti pomi, rodiul creste destul de lent, insa, ajunge si la inaltimi de 10-15 m. Iubeste razele soarelui, fiind plantat doar in bataia lor.

Rodie, smochine si kaki fruct

Printre cele mai iubite fructe ce au patruns in Romania se afla si acest kaki fruct. Apreciat pentru forma si culoare, fiind usor confundat cu rosia, un kaki este extrem de zemos si aromat, cat si carnos. Insa, fata de restul pomilor, el are o crestere mult mai placuta. Astfel ca, nu este deloc pretentios. Cei ce aleg un kaki se bucura de o recolta bogata, de un pom cu totul special si rar intalnit in gradinile oamenilor.

Precum in cazul rodiei, si un kaki poate fi cultivat prin intermediul semintelor sau al butasirii. Cert este ca, el creste mult mai rapid si se adapteaza usor climei. Radacinile lor formeaza o adevarata colonie, multi fiind plantati chiar si pe marginea raurilor, pentru a mentine solul stabil. Daca o foarte mare parte dintre pomi isi pierd florile din cauza inghetului, pomul de kaki infrunzeste primavara devreme, iar florile nu apar decat dupa ce coroana este completata de frunze. Riscul de a ingheta petalele este minim.

Recolta este una bogata doar daca solul este intretinut corespunzator. Acesta trebuie verificat si analizat, pentru ca are nevoie de fosfor si azot, fertilizare eficienta si o aratura adanca.

0