bulbi de begonia

Cumpărați tuberculi (bulbi) până la jumătatea iernii. Deoarece begoniile trebuie să fie plantate la începutul primăverii, cel mai bun moment pentru a găsi o selecție bună este în timpul iernii. Există sute de soiuri din care să aleagă, dar toate begoniile tuberculoase necesită aceeași îngrijire. Poate doriți să consultați un catalog sau să navigați online pentru a determina ce tip de begonii să plantați.
Există peste o mie de specii de begonii, cunoscute de noi, și nu toate sunt tuberculoase. Alte categorii de begonii necesită îngrijiri diferite. [1]
Florile Begonia variază ca mărime, de la jumătate de centimetru până la aproape un picior. Acestea vin în orice culoare, cu excepția albastruului.
Tipurile de begonia în cascadă, cum ar fi begoniile de iluminare, sunt perfecte pentru plantarea în coșuri agățate, deoarece acestea vor crește peste margine și vor urmări spre sol. Tipurile verticale, precum begoniile non-stop, cresc aproximativ un picior de înălțime.

Pregătiți un loc de plantare. Begoniile trebuie să fie plantate într-un loc care are umbră parțială, nu soare sau plină umbră. Puțin soare este bun, dar prea mult îi va împiedica să înflorească. Zonele care primesc dimineața devreme sau soarele târziu după-amiază sunt cele mai bune, deoarece soarele este mai puțin puternic în acele momente. Căutați o pată care nu iese din vânt, astfel încât florile fragile să nu explodeze când înfloresc.
Clima ta contează, de asemenea. Dacă locuiți într-o zonă mai răcoroasă, begoniile dvs. vor putea tolera mai mult soare decât o zonă mai caldă.
Dacă solul este uscat sau nu se scurge bine, până la o adâncime de aproximativ cinci centimetri și se amestecă în compost sau alte materii organice pentru a vă asigura că zona are un drenaj excelent.

0