fbpx

Zambile

zambile lalele narcise crini bujori branduse iris , cantitati mari si mici la ce le mai bune preturi din romania cumparati bulbi de gradina ghivece

Unul dintre primele becuri de primăvară este zambila. Apar de obicei după branduse, dar înainte de lalele și au farmecul de modă veche, combinat cu un parfum dulce, subtil. Bulbii de flori de giacint trebuie să fie plantați toamna, astfel încât bulbul să experimenteze temperaturile de iarnă și să spargă starea de dormit. Continuați să citiți câteva sfaturi despre cum să plantați flori de zambile în grădină, astfel încât să vă puteți bucura de o culoare primăvară timpurie.

CÂND SĂ PLANTEZI ZAMBILE

  • Plantează bulbi de zambile în toamnă, înainte de primul  ger .

ALEGEREA ȘI PREGĂTIREA UNUI BULB DE PLANTARE

  • Creste in sol bine drenat, moderat fertil, la soare sau la umbra partiala.
  • Înainte de plantare, slăbiți solul și lucrați în compost sau pâine pentru o fertilitate.

CUM SĂ PLANTEZI ZAMBILE

  • Plantează becurile cu o adâncime de 4 centimetri și o distanță minimă de 3 centimetri. La limitele nordice ale durității lor  plantați de 6 până la 8 centimetri adâncime. Bulbii de zambile de strugur (muscari) ar trebui să fie plantați la 2-3 cm adâncime.
  • Setați becul în gaură cu capătul înfocat.
  • După plantare și acoperire cu sol, apă bine.
  • Dacă faceți un transplant, apăți puțin și apoi nu mai udați până când apar mugurii de flori în anul următor.
  • bulbi nostri de toamna sunt de cea mai buna calitate si sunt sortati cu atentie
  • Zambilaiacintul, sau Hyacinthus orientalis, este o plantă, perenă, care este originară din Orientul Mijlociu, însă s-a răspândit în toată lumea. Ea face parte din ordinul Asparagales. Iacintul este o plantă perenă, decorativă. Poate atinge 40 cm în înălțime. Frunzele sunt alungite, cu o lungime de 25 – 30 cm. Florile sale pot avea cele mai diverse culori: purpuriu, violet, alb, roz, piersic, albastru, rosu, galben si portocaliu, grupate câte 5 – 10. Bulbul are până la 10 cm. Înflorește primăvara. Are nevoie de un sol umed, cald. Zambilele au fost aduse, ca si lalelele dealtfel, din Grecia si Asia Mica. Zambilele se dezvolta bine pe locuri insorite, pe soluri fertile, bine drenate. Se uda putin iar dupa ce acestea infloresc se inceteaza udatul! Se planteaza prin bulbi , ca sa iasa zambiluta anul viitor, insa daca doriti zambile din seminte, va trebui sa așteptati cca 5 sau 6 ani. Zambilele sunt apreciate pentru parfumul lor intens, bulbii lor fiind foarte scumpi acum cateva sute de ani si deaceea erau pastrati in casele oamenilor foarte bogati ca drept trofeu al bogatiei acestora. Zambilele se planteaza in luna octombrie intr-un loc insorit, cu pamant bogat in substante nutritive. Bulbii se planteaza la 15 cm adancime si tot la 15 cm distanta unul de altul. Daca nu cumva pamantul este deja foarte uscat, nu e nevoie sa udati florile dupa plantare. Zambilele pot fi plantate si in ghivece tinute in apartamente. Pentru a incetini inflorirea, mutati zambilele in locuri ferite de soare direct.

Nu puteți copia conținutul acestei pagini

0