fbpx

Seminte de Gloxinia mixt

29 lei

Categorie:

Descriere

Gloxinia (Synningia speciosa) este o plantă de oală care este în mare parte cultivată ca plantă anuală, deși ar crește în apartamente de mulți ani. Gloxinia dezvoltă o tulpină scurtă, din care cresc frunze ovale, frunze cu părul moale. În mijlocul rozetă de frunze pe tulpini subțiri apar mari flori în formă de clopot cu petale catifelate. Înfloririle primesc culoarea roșie, purpurie sau albă, adesea în combinații de două dintre cele menționate anterior. Planta crește cu 30 cm înălțime și 40 cm lățime.

Gloxinia se dezvoltă în interioare luminoase și însorite. Nu ar trebui, totuși, să fie expusă la lumina directă a soarelui. În timpul verii, este nevoie de o adăpare abundentă, regulată, cu apă moale, preferabil de dedesubt, prin farfuria din oală, pentru a nu uda frunzele și florile, deoarece pe părțile supraterane ale plantei pot apărea pete neplăcute. Reduceți treptat cantitatea de apă în toamnă pentru a permite frunzele să se usuce și lăsați instalația să intre în stadiul de hibernare. Păstrați-o în această stare în loc răcoros și uscat până la primăvară. Începeți să aprovizionați gloxiniile abia în februarie, crescând treptat cantitatea de apă utilizată și frecvența udării. Plantele înflorite necesită o fertilizare regulată (cu dressing lichid la fiecare 7 – 10 zile).

Semănați semințele de gloxinia în ianuarie – februarie sau noiembrie – decembrie. Plantele trebuie să fie diluate de trei ori, la fiecare 3-4 săptămâni. Florile în același sezon, în funcție de timpul exact al scroafelor, din aprilie până în august.

Pachetul contine 0,02 g de seminte de gloxinia multicolore, precum  si instructiuni de crestere.

  • Greutate: 0,02 g
  • Înălțime: 30 cm
  • Utilizare: ornamentale
  • Culoarea florii: roșu, violet, alb sau bicolor
  • Forma de vegetație: De obicei, cultivată ca interior, perene în interior
  • Frunze: ovale, frunze frizzled cu fire mici, moi
  • Tipul de flori: în formă de clopot
  • Aproximativ 260 de semințe (+/- 20%

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Seminte de Gloxinia mixt”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
comanda minima 75 lei