Trandafiri pomisor

Trandafiri pomisor: Tot ce trebuie sa stii, de la plantare, la intretinere

Specia de trandafiri pomisor este o adevarate superbitate prin forma inedita pe care acestia o au, de tipul unui pom cu tulpina subtire si cu o corola de flori bogata, de forma unui buchet. Pentru a ajunge la maturitate si la acel aspect minunat pe care ti-l prezinta eticheta acestora la achizitie, acesti trandafiri pomisor au nevoie de o schema de plantare atenta, cat si de o ingrijire corespunzatoare.
Iata tot ce trebuie sa stii despre viitorul trandafiri pomisor pe care-l vei planta la tine in gradina.

Cum plantezi un trandafir pomisor

Daca alegi trandafiri pomisor pret accesibil in sezonul rece, cea mai buna optiune e sa-l plantezi in ghiveci urmand ca, la venirea sezonului calduros, primavara sau toamna, sa-l transferi in gradina. Desigur, poti opta pentru a-l planta in ghivece  frumoase inalte, in care radacinile acestuia sa se poata dezvolta in voie, pe care sa le asezi ca atare de-a lungul unei alei, modalitate prin care vei obtine un efect deosebit la capitolul estetica. Odata ce ai ajuns in posesia unui astfel de trandafir si esti pregatit de plantare, nu ramane decat sa uzi usor radacinile, respectiv sa le lasi la hidratat minim 30 minute, si sa le introduci in vas, completand mai apoi cu pamant special de trandafiri sau pamant bogat in humus (pamant negru, fertil). Trandafirii se vor fixa si se vor dezvolta mai bine daca alegi sa-i pui la hidratat intr-un mix lichid format din apa si pamant. Adancimea de plantare in vase trebuie sa fie de minim 25 cm, iar in pamant, chiar si de peste un metru.

De ce are nevoie un trandafir pomisor pentru a se dezvolta corespunzator?
Dincolo de faptul ca si tu poti avea trandafiri pomisor pret mic care sa-ti incante privirea in sezonul cald, intretinerea acestora necesita multa atentie din partea oricarui iubitor de plante. Acest tip de trandafiri, ca multe alte specii de flori, iubesc vremea calda, insorita, precum si solurile bine drenate. Se recomanda sa dispui de un sistem de irigare sau sa- i uzi periodic, asigurandu-te ca ei vor dispune de toti nutrientii de care au nevoie. In plus, asigura-te ca locul de plantare nu este predispus la seceta sau ger, pentru ca risti in acest caz ca pomii tai florali sa fie afectati, trandafirii pomisor nefiind prielnici traiului in conditii de temperatura si umiditate extreme. Trebuie sa ai in vedere si ca, utilizarea de fertilizator specializati vor incuraja planta sa infloreasca mai repede, mai bogat, si sa-si mentina coroana frumoasa cat mai mult timp. Dar n-ar trebui sa treci cu vederea ca, indiferent ca-i plantezi in ghiveci sau pe sol, acestia sunt expusi la boli si insecte, motiv pentru care stropirile specializate si periodice te vor ajuta sa previi compromiterea florilor alese.

Ca prin urmare, chiar daca ai ales trandafiri pomisor pret mic de la Bulbi Flori, locul unde se regasesc nenumarate specii de flori pentru frumusetea gradinii si a casei tale, nu uita ca “omul sfinteste locul” si ca, te vei putea bucura ani la rand de splendoarea acestor tipi de trandafiri daca-i plantezi si ii intretii corespunzator.

0