Hortensia la ghiveci

Ce sunt Hortensiile?

Înflorit primăvara și vara, hortensia este considerată un arbust. Dar, în ciuda capacității lor de a fi spectacole destul de mari în curtea dvs., cum să cultivați hortensii nu este o chestiune pe care nici grădinarul novice va trebui să o pună – aceste frumuseți cresc, însă, singure. Atingând până la 15 picioare înălțime, hortensia crește rapid și adesea se umple într-un spațiu într-o singură vară. Veți găsi hortensii care cresc în zonele de rezistență 3 până la 7 ca plante perene. Cu florile care încep primăvara și durează adesea pe tot parcursul verii până la începutul toamnei, florile de hortensie pot fi planta de bază a peisajului dvs.

Plantarea hortensiilor

La fel ca în majoritatea lucrurilor din grădina dvs., învățarea elementelor de bază despre cum să plantați hortensii vă poate economisi timp și bani. Alegând locația corectă, obținând solul corect și plantând corect, vă veți crește șansele de a vă bucura de flori mari și colorate de hortensie pentru anii următori.

 1. Cel mai bun moment pentru plantarea hortensiilorToamna este cel mai bun anotimp pentru plantarea hortensiilor, urmată de primăvara devreme. Ideea este să acordați arbustului suficient timp pentru a stabili un sistem rădăcină sănătos înainte de înflorire. Cel mai bun moment al zilei pentru a planta este dimineața devreme sau după-amiaza târziu. Părțile mai reci ale zilei oferă protecție împotriva stresului de căldură. Păstrați plantele noi bine udate până la stabilire.
 2. Unde să plantați hortensiiȘtiind unde să plantați arbuști de hortensie este un prim pas important. Mulți oameni plantează hortensii în paturile de lângă casele sau gardurile lor. Acest lucru se datorează faptului că hortensiile adoră soarele cald de dimineață, dar nu le place căldura după-amiezii. Cel mai bun loc pentru plantarea hortensiilor este într-un loc protejat, cu dimineți însorite și după-amiezile umbrite. Găsiți adesea acest lucru în partea de nord sau de sud a casei dvs. Evitați să plantați direct sub copaci, ceea ce poate duce la concurență pentru apă și nutrienți. Vânturile puternice pot rupe și deteriora frunzele și distruge florile.
 3. Cel mai bun sol pentru hortensiiHortensiile cresc bine în solul care conține o abundență de material organic. Un drenaj bun este vital. În timp ce hortensiile le plac solul umed, ele nu pot tolera să fie îmbibate cu apă. Solurile înghesuite, cu un nivel scăzut de drenaj, pot provoca putrezirea rădăcinilor. În doar câteva săptămâni, hortensiile pot muri rapid. Dacă aveți sol greu, luați în considerare amestecarea în abundență de compost înainte de plantare pentru a îmbunătăți calitatea solului.
 4. Cum se plantează hortensiiPentru a planta hortensii, săpați pur și simplu găurile de plantare cu 2 picioare mai late decât rădăcina. Păstrați adâncimea găurii în concordanță cu dimensiunea bilei de rădăcină, astfel încât planta dvs. să stea la nivel cu sau chiar mai mare decât solul din jur. Prin crearea unei movile ușoare, ajutați la creșterea drenajului de apă departe de baza plantei.
 5. Cum se propagă hortensiileO hortensie se poate transforma în multe prin tehnici simple de propagare. Hortensiile cu frunze mari și panicule se propagă cel mai bine prin stratificare la începutul până la mijlocul verii. Tot ce trebuie să faceți este:
  • Săpați un șanț mic lângă planta hortensiei.
  • Îndoiți o ramură până la șanț, astfel încât să atingă solul din mijlocul ramurii (șase până la 12 inci de ramură ar trebui să se extindă pe lângă șanț).
  • Faceți zgârieturi în scoarță unde ramura atinge solul tranșei.
  • Completați șanțul și așezați deasupra un pavaj, cărămidă sau piatră.
  • Cu timpul, ramura își va forma propriul sistem rădăcină și poate fi transplantată într-o nouă locație.

Hortensiile netede și cu frunze de stejar scot lăstari noi prin tulpini subterane. Doar dezgropați planta tânără și separați-o de planta principală. Poate fi apoi transplantat într-o locație nouă.

Sfaturi pentru îngrijirea hortensiei

Deși frunzele și florile hortensiei par delicate, de fapt nu necesită multă îngrijire delicată. Aceste sfaturi oferă tot ce trebuie să știți despre cum să aveți grijă de hortensii.

 • Apă cu o rată de 1 inch pe săptămână pe tot parcursul sezonului de vegetație . Udați adânc de 3 ori pe săptămână pentru a încuraja creșterea rădăcinilor. Hortensiile cu frunze mari și netede necesită mai multă apă, dar toate soiurile beneficiază de o umiditate consistentă. Folosiți un furtun de înmuiere pentru a uda adânc și pentru a menține umezeala de pe flori și frunze. Udarea dimineața va ajuta la prevenirea hortensiilor de ofilire în zilele toride.
 • Adăugați mulci sub hortensii pentru a menține solul umed și răcoros. Un mulci organic se descompune în timp, adăugând substanțe nutritive și îmbunătățind textura solului.
 • Aplicați îngrășământ pe baza hortensiilor dvs. specifice. Fiecare varietate are nevoi diferite și va beneficia de un timp de aplicare diferit. Cel mai bun mod de a vă determina nevoile de fertilitate este folosind un test de sol.
  • Hortensiile Bigleaf au nevoie de mai multe aplicații de îngrășăminte ușoare în martie, mai și iunie.
  • Hortensiile de frunze de stejar și panicule se descurcă cel mai bine cu două aplicații în aprilie și iunie.
  • Plantele netede de hortensie au nevoie de fertilizare o singură dată, la sfârșitul iernii.
 • Protejați-vă împotriva dăunătorilor și bolilor alegând soiuri cu trăsături rezistente. Pe hortensii pot apărea pete de frunze, mușchi, ofilire și mucegai. Dăunătorii nu sunt frecvenți pe hortensii, dar pot apărea atunci când plantele devin stresate. Dăunătorii posibili includ afide, niveluri de frunze și acarieni roșii. Îngrijirea corectă a hortensiilor este cea mai bună apărare.

Nu puteți copia conținutul acestei pagini

0