fbpx

Bujori

bujori Paeonia Aceste plante preferă o locație însorită, cu sol fertil, umed, bine drenat, dar merită așteptat. Odată înființată planta va oferi o mulțime de înflorituri. O plantă fantastică care îți va grai grădina o viață întreagă.

Perioada de înflorire: mai-iunie.
Înălțime: variază în funcție de soi, faceți clic pe orice produs pentru informații suplimentare.
Radacini mari furnizat

vanzare bulbi sau rizomi de bujori de cea mai buna calitate

Toti bulbi de flori sau vor face floare in primul an de plantare.

Cum se planteaza bujori

In primavara, bujori nu au nevoie neaparata de apa, dar au nevoie sa fie feriti de baltirea apei, pentru ca radacinile lor sunt foarte sensibile si planta moare in cateva zile daca este exces de apa.

Solul trebuie fertilizat toamna, inainte de inghet si primavara inainte sa rasara. Planta nu se atinge cu ingrasamant iar fertilizarea se realizeaza doar pe solul din jurul plantei.

Bujorii de gradina nu trebuie rupti dupa ce infloresc, pentru ca nu vor mai creste si nici nu vor mai inflori. Florile bujorilor pot fi rupte, doar dupa ce acestia infloresc de cateva ori, dar niciodata in primii 2-3 ani.
Bujorii de gradina cresc repede, astfel ca semintele puse toamna vor face flori in mai iunie, anul urmator, dar numai daca nu balteste apa, daca au soare si daca pamantul este bine afanat.

rizomi sunt plante cu o durată de viață excepțională și pot crește aproape oriunde, făcându-i coloane vertebrale remarcabile în designul general al grădinii tale. Bujorii bine îngrijiți pot dura peste 100 de ani și pot supraviețui bine în iernile înghețate din zona 2.

Cu sute de soiuri de bujori de vânzare, de la soiuri clasice la soiuri de bujor noi, cu flori în culori, inclusiv corali, galbeni și roz , există cu adevărat un bujor pentru fiecare gust și schemă de culori. Florile parfumate variază, de asemenea, ca formă, de la înflorire simplă la dublă. 

Bujorii nu cresc bine în climă extrem de caldă și umedă. Toți ceilalți, plantați cu abandon! Rezistent la cerbi și rozătoare.

Products 1 - 15 from 15. Products on page
0
comanda minima 75 lei